
Ratatouillekeittoon kasvikset kannattaa pilkkoa pieniksi kuutioiksi, jolloin kypsyminen on nopeaa. Keiton pinnalle sopivat pestolla sipaistut, paahdetut patonkiviipaleet.
Kasviskeiton tomaattiseen liemeen kannattaa käyttää kokonaisia säilyketomaatteja, joissa on makua enemmän kuin valmiissa tomaattimurskassa. Liemi maustetaan hyvin yksinkertaisesti laakerinlehdillä ja rosmariinilla.
Ohjeessa kehotetaan paahtamaan kasvikset ja ruokaisuutta lisäävät kikherneet uunissa, jolloin niihin saa enemmän makua. Keitto onnistuu tietysti myös kypsentämällä kasvikset suoraan liemessä. Keitto valmistuu kummassakin tapauksessa nopeasti, kunhan kasvikset malttaa pilkkoa pieniksi tasakokoisiksi kuutioksi.
Erinomainen pieni lisuke keitolle on patonkiviipaleet, joihin sipaistaan pestoa päälle.
Paahdettu ratatouillekeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Hienonna valkosipulinkynnet ja kuutioi sipuli. Paista sipuleita kattilassa, tilkassa öljyä pari minuuttia. Lisää tomaattisäilyke liemineen ja murskaa tomaatteja paistinlastalla painaen muutamaan osaan. Lisää kasvisliemi, laakerinlehti ja rosmariini. Anna keittopohjan kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 min.
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsa, munakoiso ja paprikat pieniksi kuutioiksi pellille. Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti. Lisää kikherneet, oliiviöljy, suola ja mustapippuri, ja kääntele niin että maut tasoittuvat. Paahda kasvis-kikherneseosta uunissa noin 10 minuuttia.
-
Kippaa kasvis-kikherneseos pelliltä kattilaan tomaattiliemen joukkoon. Tarkista suola.