
Oikeaoppisessa bistroleivässä ei pihistellä juuston määrässä, ja viereen nostetaan iso keko vinegretillä maustettuja salaatinlehtiä. Hapokas salaatti on tärkeä, sillä se tasapainottaa annoksen rasvaisuutta.
Croque monsieur, lämmin kinkku-juustoleipä
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista kastike. Sulata voi kasarissa ja sekoita joukkoon jauhot. Kypsennä jauhoja muutama minuutti, mutta älä ruskista.
- Lämmitä maitoa ja lisää se kasariin samalla koko ajan vispilällä sekoittaen. Vatkaa sileäksi ja keitä muutaman minuutin ajan, kunnes kastike paksuuntuu.
- Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon juustoraastetta. Anna sulaa ja sekoita tasaiseksi.
-
Leikkaa leivästä kahdeksan noin 1½ cm:n paksuista viipaletta ja voitele molemmin puolin. Paahda valurautapannussa kullanruskeiksi.
-
Raasta juusto.
-
Kasaa leivät: Levitä paahdetulle leivälle sinappia ja lisää ruokalusikallinen mornay-kastiketta. Levitä kastike tasaisesti etteivät leivän reunat kuivu uunissa. Lisää leivälle kourallinen juustoraastetta ja kinkkuviipale. Lisää kinkun päälle toinen kourallinen juustoraastetta. Levitä sinappia toisen leivän alaosaan ja laske sinappipuoli alaspäin juustoleivälle.
-
Levitä päällimmäiseksi lusikallinen kastiketta ja reilusti juustoraastetta. Gratinoi uunissa grillivastusten alla 5–8 minuuttia eli siihen asti, kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut.
-
Tarjoa vinegretillä maustetun vihersalaatin ja cocktailkurkkujen kanssa.