Tähän todellakin halpaan ja yksinkertaiseen nuudeliruokaan voi jäädä koukkuun. Niin kävi useampi vuosi sitten Mitra Matoufille, joka tekisi sellerinuudeleita mieluusti viikottain.
Viiden raaka-aineen edullinen pikaruoka koukuttaa niin, että sitä tekisi mieli tehdä joka viikko. Vaikka pääraaka-aineet lehtiselleri ja riisinuudelit saattavat ensi alkuun kuulostaa epätavalliselta yhdistelmältä, kannattaa tätä kokeilla.
Sellerin varret pilkotaan ja ne paistetaan öljytilkassa pehmeiksi. Samalla riisinuudelit voi keittää pakkauksen ohjeen mukaan. Parhaiten tähän ruokaan sopivat leveät riisinuudelit.
Kun selleri ovat pehmenneet tarpeeksi nuudelit lisätään joukkoon ja pannulle kaadetaan kastike, joka koostuu aasialaisten keittiöiden kulmakivistä: kalakastikkeesta ja soijasta. Mikäli pitää pienestä poltteesta, joukkoon voi lisätä vähän hienonnettua chiliä tai chilihiutaleita.
Riisinuudeli-selleribowl
Ainekset
Työvaiheet
-
Viipaloi sellerivarret. Paista selleripalat öljyssä miedolla lämmöllä pehmeiksi, noin 15 minuuttia. Lisää soija- ja kalakastike.
-
Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit ja kääntele selleripalojen sekaan. Lisää halutessasi chiliä.
Tosi hyvää. Chiliä kannattaa laittaa.
Mitä on kalakastike?
Pienissä pulloissa myytävä kalakastike löytyy kaupassa sieltä mistä soijakin. https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kalakastike
Nam!