Kuvat
Tuuli Kanerva, Tuomas Kolehmainen, Panu Pälviä, Ninna Lindström, Emilia Kolari

Viisi viikoittain ilmestyvää arki-iltoja sujuvoittavaa reseptiä. Valittu sinua varten, jotta kaikki aika ei menisi reseptejä selatessa. Poimi resepteistä yksi, kaksi tai osta ainekset kaikkiin.

Viiden suoraan valittujen ohjeiden on tarkoitus tarjota helposti lähestyttäviä ideoita ja valmiita reseptejä, jotka sopivat kiireisen arjen pyörteisiin. Valtaosa resepteistä valmistuu nopeasti, noin puolessa tunnissa. Osa resepteistä kypsyy uunissa pidempään, mutta aktiivinen kokkausaika jää vain muutamaan minuuttiin.

Arjen ruoanlaittoa helpottavat myös reseptit, joiden raaka-aineiden määrä on rajattu vähäiseksi. Vähäinen määrä aineksia tarkoittaa usein myös edullisempaa hintaa. Mausta ei kuitenkaan tingitä!

Lämmin peltisalaatti

45 min
Linsseistä ruokaisuutta saava lämmin peltisalaatti syntyy vaikka uunin jälkilämmöillä. Erilaisia tekstuureja sekä värejä sisältävä salaatti sopii hyvin talveen, ja juureksia voi vaidella mielensä mukaan. Jogurttinen fetadippi ja rapeat leipäpalat viimeistelevät aterian.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen


Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suolainen kaurajyväpuuro

30 min
Puuron voi syödä myös lounaaksi, kunhan se sisältää jotain proteiinipitoista ja mielellään myös kasviksia. Kun puuron keittää hiutaleiden sijaan kokonaisista jyvistä ja lisää joukkoon hiukan juustoa, siitä tulee melkeinpä risottoa muistuttava. Kananmuna ja esimerkiksi paistamalla pehmitetty lehtikaali tai pinaatti sopivat lounaspuuron lisukkeeksi.


Tästä reseptiin.

Chorizo-ohratto

35 min
Mikäli suolainen puuro kuulostaa liian erikoiselta, kannattaa kokeilla tätä ohrattoa, joka saa makua mausteisesta chorizomakkarasta. Ohrajyvät kypsyvät tomaattisessa kanaliemessä ja savuinen chorizo sekä savupaprika tuovat mieleen Aurinkorannikon maut.


Tästä reseptiin.

Höyrytetyt misolihapullat

1 h
Broilerin jauheliha edullisempaa ja terveellisempää kuin naudanjauheliha. Siitä saa maukkaat ja vähärasvaiset lihapullat aasialaisittain. Pyörykkämassa maustetaan muun muassa inkiväärillä, chilillä ja misotahnalla ja pyörykät höyrytetään kypsäksi aasialaiseen tapaan. Dippikastikkeet viimeistelevät tämän ruoan.


Tästä reseptiin.

Helppo chili sin carne

20 min
Chili sin carne valmistuu nopeimmillaan alle puolessa tunnissa arki-iltana. Sipulit ja kuivat mausteet kannattaa ehdottomasti herätellä pannulla kuumassa öljyssä ennen muiden ainesten lisäämistä, jotta niiden aromit vahventuvat. Chilin määrää on helppo säätää syöjien mieltymysten mukaan.


Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla