Ricottajuuston rikastama torttu ei kaipaa pohjaa, mutta vadelmakastiketta ei kannata ohittaa. Makupari tuo mieleen amerikkalaisen juustokakun.
Ricottatorttu
Ainekset
Työvaiheet
-
Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Voitele reunat kevyesti.
-
Kumoa ricotta kulhoon ja notkista se lusikalla. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista tarvittava määrä mehua. Sekoita kaikki tortun ainekset tasaiseksi ja kaada vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä noin puoli tuntia vuoassa ennen irrottamista.
-
Sulata vadelmat ja soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Kaada vadelmasose kulhon päälle nostettuun tiiviiseen siivilään. Paseeraa sose eli poista vadelmansiemenet painelemalla sose lusikalla siivilän läpi kulhoon. Hienonna timjami. Mausta vadelmakastike limoncellolla, timjamilla ja tomusokerilla.
-
Siirrä torttu vuoasta vadille. Siivilöi tortun pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoamista.