
Italoversio mokkapaloista saa kuorrutteeksi itse tehtyä hasselpähkinä-suklaatahnaa, giandujaa.
Giandujapalat
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita giandujasta. Levitä pähkinät leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Sekoita pähkinöitä kerran paahtamisen puolivälissä. Kaada pähkinät puhtaalle keittiöpyyhkeelle, taita pyyhe umpinaiseksi nyytiksi ja anna pähkinöiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
-
Pyörittele jäähtyneitä pähkinöitä pyyhkeen sisällä niin, että ruskea kuori irtoaa ja jää pyyhkeeseen. Pieni määrä kuorta ei haittaa tahnan joukossa, mutta jos kuorta on liikaa, tahnan mausta tulee kitkerä.
-
Paloittele ja sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa.
-
Laita pähkinät tehosekoittimeen ja hienonna tahnamaiseksi. Lisää sulatettu suklaa ja anna koneen käydä vielä hetki, kunnes lopputuloksena on sileä tahna. Säilytä gianduja huoneenlämmössä pohjan valmistumisen ajan.
-
Sulata voi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kaikki pohjan ainekset ja sekoita varovasti käännellen tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä noin ½ tuntia ennen kuorruttamista.
-
Levitä gianduja-tahna pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Leikkaa leivonnainen neliöiksi ja koristele neliöt hasselpähkinöillä.
Vinkki Tällä ohjeella giandujasta tulee tuhdin tummaa ja melko vähäsokerista verrattuna valmiiseen hasselpähkinälevitteeseen.