
Ahvenet, sinisimpukat ja isot katkaravut päätyvät kesällä pöytään grillin kautta.
Savustetut ahvenet ja grilliäyriäiset
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata katkaravut jääkaapissa yön yli. Sulata pakastetut simpukat pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Perkaa, puhdista ja nylje ahvenet. Suolaa ahvenet ja anna niiden maustua huoneenlämmössä 15 minuuttia. Halkaise sitruuna ja öljyä halkaisupinnat kevyesti.
-
Lämmitä grilli maksimilämpötilaan. Hiiligrilliä käytettäessä varmista, että hiillos on liekitön ja siirrä hiilet grillin toiselle reunalle.
-
Pyyhi kalat kuiviksi ja laita ne savustuspussiin. Sulje pussi tiiviisti pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Laita savustuspussi grilliin ja grillaa kuumalla lämmöllä 10–15 minuuttia tai kunnes savustus on käynnistynyt eli kun pussi on pullistunut. Laske kaasugrillin lämpötila puoliteholle tai siirrä pussi hiiligrillissä grillin toiseen reunaan epäsuoraan lämpöön ja grillaa vielä 10 minuuttia. Ota pussi grillistä ja anna sen vetäytyä 10 minuuttia ennen pussin avaamista.
-
Grillaa sitruunan puolikkaita noin 5 minuuttia kovalla lämmöllä leikkauspinta alaspäin. Purista lämmin sitruunamehu sauvasekoittimen kulhoon. Lisää mehuun valkosipulinkynsi, tilli ja öljy. Mausta suolalla. Soseuta kastike.
-
Kuivaa simpukat ja ravut. Grillaa niitä suoralla lämmöllä tiheällä ritilällä 3–5 minuuttia. Kääntele grillauksen aikana muutaman kerran. Heitä lopuksi pois avautumattomat simpukat.
-
Avaa jäähtynyt savustuspussi varovasti. Laita kalat, ravut ja simpukat tarjoiluastiaan, lusikoi päälle kastiketta ja tarjoa heti.