Uuttamalla valmistettu mustikkamehu maistuu aivan tuoreelta mustikalta. Kun makea tomaatti ja kirpakka karviainen hillotaan kimpassa, on lopputulos herkullinen hillovoikkisten täyte.
Kylmäpuristettu mustikkamehu
Ainekset
Työvaiheet
- Laita puhdistetut mustikat isoon kulhoon. Survo marjat soseeksi.
- Pese limetti kuumalla vedellä ja viillä kuori ohuiksi suikaleiksi. Purista mehu talteen.
- Kiehauta vesi, lisää sitruunahappo. Kaada vesi mustikoiden joukkoon, lisää limen kuoret ja sitruunamelissa. Sekoita. Peitä kulho kelmulla ja laita uuttumaan jääkaappiin vähintään yön yli, mieluiten 1–2 vuorokautta.
- Vuoraa iso siivilä harsokankaalla ja valuta marjasosetta noin 2 tuntia. Jos annat mehun valua painelematta, saat kirkkaamman mehun.
- Mittaa mehu kattilaan, lisää sokeri ja lämmitä niin, että sokeri liukenee nesteeseen. Sekoita limen mehu mehuun.
-
mehu puhtaisiin lasipulloihin ja säilytä kylmässä. Voit myös pakastaa mehun pakastuspulloissa tai -rasioissa.
Tarjoile! Laimenna mehu vedellä tai kivennäisvedellä janojuomaksi, käytä sitä drinkeissä, kiisselin pohjana tai lämmitä toti.