Rapeat kalapuikot kannattaa paistaa kalatiskin tuoreimmasta kalasta: lohesta, kuhasta tai vaikka turskasta.
Itse tehdyt kalapuikot
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa kalafileistä nahka. Nypi mahdolliset ruodot. Leikkaa filee kalapuikon muotoisiksi tangoiksi. Suolaa kalapalat.
- Lisää vehnäjauhot kulhoon. Vispaa munat toiseen kulhoon ja sekoita korppujauhot ja seesaminsiemenet kolmanteen.
- Kieritä kalapalat ensin vehnäjauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoseoksessa.
- Paisa kalapuikot miedolla lämmöllä öljyssä pari minuuttia molemmin puolin. Paksumpi kalapala vaatii pidemmän paistoajan.
- Purista kypsien puikkojen päälle sitruunamehua.
Vinkki! Kieritä gluteenittomat kalapuikot seesaminsiemenissä ja unohda korppujauhot.