Tuoreista suppiksista syntyy hyvä ja helppo uuniperunoiden täyte sienisalaatin tapaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo
Uuniperunat & suppistäyte
Ainekset
2
l (n. 500 g)
suppilovahveroita
2
rkl
rypsiöljyä
1⁄2
sitruunan mehu
1
pieni punasipuli
1⁄2
ruukku tuoretta timjamia
2–3
rkl
raastettua piparjuurta
1
tl
suolaa
1⁄2
tl
rosepippuria
2
dl
kuohukermaa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
Lisäksi
4–6
uuniperunaa
Työvaiheet
- Pese ja kuivaa perunat. Pistele perunoihin muutama reikä haarukalla. Laita perunat ensin 225-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Laske uunin lämpö 180-asteeseen ja paista vielä 40 minuuttia.
- Puhdista ja hienonna sienet perunoiden paistuessa. Kuumenna sienet kuivalla pannulla niin, että neste haihtuu. Lisää pannulle öljy ja ruskista sienet kevyesti. Purista sitruunan mehu pannulle ja kiehauta, kunnes mehu imeytyy sieniin. Kaada sienet isoon kulhoon.
- Hienonna sipuli ja timjami. Lisää ne sienien joukkoon. Lisää maun mukaan raastettua piparjuurta. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Vispaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa ranskankerma kuohkeammaksi. Sekoita vaahdot jäähtyneen sienipaistoksen joukkoon. Tarjoa uuniperunoiden kanssa.
Vinkki! Resepti on helppo muuttaa vegaaniseksi: korvaa kermat kasvipohjaisilla versioilla ja voi öljyllä.