
Nopean kääretortun ehtii leipaista myös kesken joulutohinan.
Piparikääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi.
- Murskaa muutama pipari jauhoksi. Sekoita joukkoon perunajauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste. Pyöräytä jauhot sokeri-munavaahtoon kevyesti nostellen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä noin 10 minuuttia.
- Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi varovasti vetäen.
- Levitä omenasose jäähtyneen torttulevyn päälle.
- Vaahdota kerma kuohkeaksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Levitä täyte kääretortulle.
- Rullaa kääretorttu tiukalle rullalle. Anna tortun vetäytyä jääkaapissa kelmuun käärittynä vähintään tunti tai seuraavaan päivään.
- Leikkaa torttu viipaleiksi. Koristele palat kuivatuilla omenarenkailla, pipareilla ja tomusokerilla.