Valitse bagelin väliin maun mukaan perinteistä pekonia kevyempi broileripekoni tai kylmäsavulohi.
Uppomunabagelit
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista basilikaöljy. Nypi basilikasta lehdet. Surauta lehdet, hennoimmat varret, öljy, etikka, sokeri ja suola sauva- sekoittimella tasaiseksi.
- Kypsennä uppomunat. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää etikka. Riko munat yksitellen varovasti lasiin. Valuta munat yksi kerrallaan poreilevaan veteen. Kypsennä 4 minuuttia. Jos haluat, ettei keltuainen ole valuvaa, jatka vielä minuutti. Nosta munat reikäkauhalla leikkuulaudalle.
- Paista pekoniviipaleet rapeiksi pannulla.
- Halkaise ja paahda bagelit. Sipaise leikkuupinnat basilikaöljyllä.
- Kokoa bagelien väliin kylmäsavulohta tai pekonia sekä halkaistu uppomuna ja tuoreita versoja. Rouhi pintaan mustapippuria ja suolaa.