klo 9:44 | 10.1.2024

Tuoreet tomaatit ja minttu raikastavat täyteläisen kasvispadan.
Lempeän lämpimän kikhernemuhennoksen maun takaavat inkivääri, paprika ja ripaus chiliä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo
Kikhernemuhennos
Ainekset
2
prk (á 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1½
rkl
inkivääriä silputtuna tai valmista inkiväärimurskaa
2
rkl
öljyä
1
tl
paprikajauhetta
½–1
tl
chililastuja
2
prk (à 250 ml)
kookoskermaa
3–4
dl
vettä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
kasvisliemikuutio
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
100
g
kirsikkatomaatteja
1
dl
minttua silputtuna
Työvaiheet
- Valuta ja huuhtele kikherneet lävikössä.
- Kuori ja silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri.
- Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa. Lisää sipulit ja inkivääri pannulle. Paista sekoitellen, kunnes sipuli saa väriä
- Lisää kikherneet pannulle. Mausta paprikajauheella ja chilillä. Paista 10 minuuttia välillä sekoittaen. Ota pari desiä kikherneitä syrjään.
- Lisää kookoskerma pannulle. Huuhtele purkit vedellä ja lisää neste joukkoon. Lisää tomaattipyree, liemikuutio, suola ja pippuri.
- Hauduta muhennosta miedolla lämmöllä ilman kantta noin 30 minuuttia, kunnes se sakenee. Halkaise tomaatit ja silppua minttu.
- Ripottele muhennoksen pinnalle syrjään ottamasi paistetut kikherneet, tomaatit ja minttu.
- Tarjoa keitetyn riisin kanssa.