
Yrttiöljy ja kauragranola viimeistelevät keiton. Öljyssä voi hyvin hyödyntää jo hieman nuupahtaneet tuoreyrtit.
Pehmoinen punajuurikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja leikkaa sipuli, palsternakka ja omena reilun kokoisiksi kuutioiksi, ja kuullota öljyssä kattilassa pari minuuttia.
-
Lisää timjamin oksat, vesi ja punajuurisose. Keitä noin 15 minuuttia.
-
Poista timjaminoksat, lisää kaurakerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Kuumenna vielä kertaalleen kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
YRTTIÖLJY
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita öljy, yrtit ja ripaus suolaa korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
KAURAGRANOLA
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita kaikki aineet keskenään ja paahda kuumalla, kuivalla pannulla sekoitellen noin 5 minuuttia.