Sitruuna-marenkitorttu on ihana makean ja kirpeän sekä pehmeän ja rapean yhdistelmä. Muutamalla niksillä saat marengin onnistumaan täydellisesti.

Marengin valmistuksessa on tärkeää muistaa, että työvälineet eivät saa olla rasvaiset. Paras astia munanvalkuaisten vatkaamiseen on suuri teräskulho. 

Pienikin pisara keltuaista saattaa estää marengin vaahtoutumisen, joten keltuaiset ja valkuaiset kannattaa erotella varovasti.

Jos työvaihe jännittää, voit valuttaa yhden valkuaisen kerrallaan vaikkapa kahvimukiin ennen kuin siirrät sen isompaan astiaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vaahdota ensin valkuaiset sähkövatkaimella kiinteäksi vaahdoksi ja lisää sokeri loppuvaiheessa sekaan hitaasti kaataen ja samalla koko ajan vatkaten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valmis marenkivaahto on niin kiinteää, että se pysyy kulhossa, vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin. Uskallatko kokeilla?
 

Tästä saat klassisen sitruuna-marenkipiiraan ohjeen, joka toimii sekä juhlapöydän tähtenä että mukavan päivän iltapäiväkahvilla.

Toinen rapeaa ja pehmeää ihanasti yhdistelevä marenkijälkkäri on tietysti nimeltään brita. Tässä britakakussa maistuvat sitruuna ja halva.

Tai mitä jos ryhtyisitkin leipurin sijasta baarimikoksi? Makuyhdistelmä toimii myös coctailissa. Sitruunapiiraan makuinen drinkki on täydellinen makea ja raikas lopetus erityiselle aterialle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla