Karamellisoitua raparperia ja kuohkeaa vaniljakreemiä sisältävä tuulihatturengas on ihana yhdistelmä alkukesän makuja.
Raparperi-Paris-Brest
Ainekset
Työvaiheet
- Ota kreemiin tuleva voi huoneenlämpöön. Leikkaa voi kuutioiksi.
- Mittaa vesi ja taikinaan tuleva voi kattilaan. Sammuta liesi. Kaada jauhot joukkoon ja sekoita puuhaarukalla, kunnes taikinasta tulee sileä pallo.
- Siirrä taikina kulhoon. Anna jäähtyä pari minuuttia. Lisää munat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten.
- Lusikoi taikina pursottimeen, jossa on 2 cm:n reikä tai tylla.
- Erottele munankeltuainen voitelua varten.
- Aseta leivinpaperi viileälle uunipellille. Pursota taikinasta ympyrä, ø 25 cm. Pursota sen sisäpuolelle toinen ympyrä ja näiden kahden päälle kolmas.
- Voitele pinta keltuaisella ja ripottele päälle mantelilastuja.
-
Paista 200-asteisessa uunissa 30–35 minuttia, kunnes pinta on rapea ja kakku tuntuu kevyeltä.
-
Valmista raparperitäyte. Sulata voi pannulla. Lisää sokeri ja raparperipalat. Sekoittele, kunnes neste muuttuu siirappimaiseksi. Lisää mantelilastut. Nosta jääkaappiin jäähtymään.
-
Valmista kreemi. Mittaa maito kattilaan. Leikkaa vaniljatanko kahtia pitkittäin. Raavi siemenet maitoon. Lisää myös tanko. Kuumenna samalla vatkaten.
-
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi kulhossa. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja vehnäjauhot.
-
Nosta vaniljatanko maisota. Kaada kuuma maito ohuena nauhana munaseokseen samalla vatkaten.
-
Kaada seos takaisin kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä käsin vatkaten, kunnes seos muuttuu tahnamaiseksi kreemiksi. Kaada kulhoon, peitä kelmulla ja anna jäähtyä täysin.
-
Vatkaa huoneenlämpöinen voi huoneenlämpöisen kreemin joukkoon nokare kerrallaan, kunnes sat paksua vaahtoa. Lusikoi kreemi pursotinpussiin.
-
Leikkaa jäähtyneen tuulihatun kansi pois terävällä veitsellä. Lusikoi pohjalle kylmä raparperiseos. Pursota tai lusikoi kreemiä väliin ja aseta hattu päälle.