Pullakahvilla on syytä juhlia mansikoiden kypsymistä. Raikkaan sitruunainen rahkatäyte on marjoille ihana pari.
Mansikka-rahkapullat
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita voi kattilaan ja kuumenna niin, että se ruskistuu kevyesti meripihkan väriseksi. Kaada ruskistettu voi astiaan ja anna jäähtyä.
-
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon 3 dl jauhoja. Alusta taikinaan loput jauhot ja voi. Säästä desilitra jauhoja leipomiseen.
-
Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä 30 minuuttia.
-
Jaa taikina 16 osaan ja pyöritä noin 30 cm pitkiä, ohuita pötköjä. Kieritä kaksi pötköä yhteen ja kääri rullalle. Laita pullat leivinpaperilla päällystetylle pellille ja kohota 15 minuuttia.
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele pullien keskelle juomalasilla syvennys. Voitele reunat kananmunalla. Sekoita lopun kananmunan joukkoon rahka, sokeri ja sitruunatahna. Lusikoi rahkatäyte syvennyksiin.
-
Paista pullia uunin keskitasolla 13–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
-
Viipaloi mansikat pullien pinnalle.
-
Kiehauta vesi kattilassa. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta uudelleen. Anna kiilteen jäähtyä välillä sekoittaen, kunnes liemi paksuuntuu. Levitä kiille lusikalla mansikoiden päälle. Koristele halutessasi syötävin kukin.