Basilikainen pistoutahna viimeistelee kesäisen keiton. Pistou on kuin pestoa, mutta ilman pinjansiemeniä.
Kesäisin keitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Lohko perunat ja viipaloi porkkanat. Hienonna sipuli. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Paloittele kukkakaali suupaloiksi.
-
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia, fenkolia ja kevyesti murskattuja fenkolinsiemeniä 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutiot, perunat ja porkkanat. Anna sopan kiehua noin 10 minuuttia, vihannesten koosta riippuen.
-
Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää keittoon kukkakaalit. Keitä viitisen minuuttia. Mausta keitto sokerilla, suolalla ja pippurilla.
-
Leikkaa retiisit ja herneet palkoineen siivuiksi. Lisää ne ja sipulit lopuksi keittoon. Lusikoi annosten päälle basilikatahnaa.