
Tällä kertaa marjat ovat juustokakussa kokonaisina, jotta raikas maku pääsee täysin oikeuksiinsa.
Kuningatarjuustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Pingota irtopohjaisen (Ø 16 cm) kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi.
- Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella. Sulata voi. Lisää voisula ja kaneli murujen joukkoon. Surauta ainekset tasaiseksi. Painele jauhelma kakkuvuoan pohjalle.
- Sulata valkosuklaa matalalla lämmöllä kattilassa tai mikrossa.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuustot, sokeri ja hieman jäähtynyt valkosuklaa. Vatkaa seos tasaiseksi. Levitä puolet täytteestä kakkuvuokaan.
- Ripottele päälle puolet mustikoista ja vadelmista. Levitä loppu täyte vuokaan. Tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla.
- Nosta kakku jääkaappiin yön yli.
- Koristele kakku lopuilla marjoilla, kukilla ja mustikan varvuilla.
Vinkki! Kakusta saa helposti gluteenittoman, kun valitsee kekseiksi gluteenittomia kaurakeksejä.