Makeaa piirakkaa aamiaiseksi? Miksipä ei, sillä pohjassa on mysliä ja täytteessä banaania ja mansikoita.
Mehevä myslipiiras
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita mysli tehosekoittimeen ja hienonna sitä hieman. Sekoita myslimurun joukkoon jauhot, pehmeä voi, sokeri ja munanvalkuainen. Sekoita nopeasti.
-
Vuoraa piirasvuoka leivinpaperilla ja painele myslipohjataikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin 30 minuutiksi.
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita taikinapohjan päälle toinen leivinpaperi ja levitä sille painoksi esimerkiksi kuivia herneitä. Esipaista piiraspohjaa 15 minuuttia.
-
Ota pohja uunista ja poista päältä herneet ja leivinpaperi. Laske uuni lämpötila 180 asteeseen.
-
Yhdistä kulhossa ranskankerma, munat, sokeri ja perunajauho. Levitä seos esipaistetun piiraspohjan päälle. Viipaloi banaanit ja mansikat. Asettele ne piirakan pinnalle.
-
Kypsennä piirakkaa uunissa 35–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.