
Oodi herkkutateille! Kun saat käsiisi puhtaita herkkutatteja, nauti ne carpaccion tapaan ohuina lastuina. Paahdetut pinjansiemenet korostavat sienten herkkää makua.
Herkkutatticarpaccio ja pinjansiemenvinegretti
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin vinegretti. Paahda pinjansiemenet kevyesti kuivalla, kuumalla pannulla samalla käännellen. Siirrä siemenet lautaselle.
-
Laita lasipurkkiin öljy, etikka, hunaja ja suola. Raasta joukkoon sitruunankuorta. Sulje kansi kunnolla ja ravista, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Lisää pinjansiemenet.
-
Puhdista tatit mieluiten kuivan pyyhkeen avulla huolellisesti hiekasta ja roskista. Vältä huuhtelua, jotta sienet pysyvät kiinteinä. Leikkaa tatit mandoliinileikkurilla tai terävällä veitsellä paperinohuiksi viipaleiksi (1–2 mm).
-
Leikkaa juusto kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi lautaselle. Anna niiden lämmetä huoneenlämmössä, jolloin juuston maku vahvistuu ja koostumuksesta tulee miellyttävämpi. Hienonna ruohosipuli.
-
Levitä ohuet sieniviipaleet lautaselle ja ripottele päälle suolaa. Pirskota sienten päälle vinegrettiä, lisää juustoviipaleet ja viimeistele ruohosipulilla.