
Omistettu sitrusten ystäville! Ambrosiakakku valmistetaan perinteisesti appelsiinista, mutta limettinen versio nostattaa veden ihanasti kielelle. Mehevä sisus ja rapsahtava sokerikuorrutus ovat täydellinen pari.
Limettinen ambrosiakakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.
-
Pese limetit huolellisesti. Raasta kahdesta limetistä vihreä kuoriosa, noin 2 tl. Purista limettien mehu, noin ¾ dl.
-
Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää limetinkuoriraaste.
-
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Lisää voisula, jogurtti ja limettimehu varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
-
Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla: kakku on valmis, kun tikkuun tarttuu vain meheviä murusia. Anna kakun jäähtyä vartti. Kumoa kakku sitten leivinpaperin päälle ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan.
-
Valmista kuorrutus ja koristeet. Viipaloi kaksi limettiä ja puolita viipaleet. Purista lopuista limeteistä mehua 4 rkl.
-
Sekoita tomusokeri ja limettimehu notkeaksi kuorrutteeksi. Valuta se jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku limettiviipaleilla ja halutessasi limetinkuorella.