Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Blinit voi paistaa mainiosti myös vohveliraudalla. Ihanan rapeiden blinivohveleiden täytteeksi sopivat lohitahna ja sienet.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 16 pienehköä vohvelia
Valmistusaika
30 min + taikinajuuren tekeytyminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Blinivohvelit

Ainekset

TAIKINAJUURI
2
s (à 200 g)
kermaviiliä
25
g
hiivaa
2
tl
sokeria
dl
tattarijauhoja
½
dl
vehnäjauhoja
LISÄKSI
2
kananmunaa
2
dl
täys- tai kevytmaitoa
50
g
voita sulatettuna
1
tl
suolaa
dl
tattarijauhoja
½
dl
vehnäjauhoja
KIRKASTETTU VOI
noin 75
g
voita

Työvaiheet

  1. Valmista ensin taikinajuuri. Lusikoi kermaviili kulhoon ja lämmitä se mikroaaltouunissa kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri ja jauhot. Anna tekeytyä liinan alla 40 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa paistamiseen tarvittava kirkastettu voi. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja anna sen tasaantua muutama minuutti. Kuori pinnalle syntynyt vaahto pois. Kaada kirkas voi varovasti toiseen astiaan.

  3. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella.

  4. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sulata voi. Lisää taikinajuureen maito, voisula, keltuaiset, suola ja loput jauhot. Kääntele valkuaisvaahto varovasti joukkoon.

  5. Voitele vohvelirauta kirkastetulla voilla. Lusikoi raudalle muutama lusikallinen taikinaa. Valuta halutessasi päälle hieman kirkastettua voita. Paista blinit kullanruskeiksi. Tarjoa heti. Valuta halutessasi päälle vielä hieman kirkastettua voita.

Sieni-vuohenjuustotäyte

Ainekset

1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
6
dl
esikäsiteltyjä sieniä, esim. suppilovahveroita (kuivatuista liotettuja tai pakasteesta sulatettuja)
1
rkl
öljyä
200
g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
100
g
vuohenjuustoa isosta pötköstä
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
3
rkl
(pekaani)pähkinöitä rouhittuna
salaattipinaattia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Leikkaa sienet pieniksi paloiksi.

  2. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Lisää sienet ja paista niitä muutama minuutti. Lisää ranskankerma ja murusteltu vuohenjuusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.

  3. Nosta täytettä blinivohveleille. Viimeistele rouhituilla pähkinöillä ja pinaatinlehdillä.

Kahden lohen täyte

Ainekset

150
g
lämminsavulohta
150
g
kylmäsavulohta
1
kevätsipuli
4
rkl
tilliä hienonnettuna
1
rkl
(luomu)sitruunan kuorta hienoksi raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
2
rs (à 120 g)
smetanaa
3
rkl
täysmajoneesia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
½–1
punasipulia
1
avokado
kylmäsavulohta ja tilliä

Työvaiheet

  1. Irrota savulohi pieniksi paloiksi. Kuutioi kylmäsavulohi. Hienonna kevätsipuli ja tilli. Pese sitruuna, raasta sen kuori hienoksi ja purista mehutilkka.

  2. Yhdistä kalat, kevätsipuli ja tilli. Sekoita joukkoon smetana ja majoneesi. Lisää sitruunankuori ja -mehu, suola ja pippuri.

  3. Kuori ja viipaloi punasipuli ja avokado.

  4. Jaa täyte blineille. Koristele punasipulilla, avokadolla, kylmäsavulohella ja tillillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.