
Oletko kuullut crumbl cookies -kekseistä? Amerikkalaisen keksiketjun tuotoksista tuli tänä vuonna niin suuri somehitti, että monessa kodissa Suomessakin on leivottu runsaalla kädellä koristeltuja ja mehevästi maustettuja keksejä. Siitä viis, onko käytetyllä reseptillä oikeasti yhteyttä esikuviinsa.
Avainsana on runsaus. Joidenkin keksien sisältä purskahtaa pehmeä suklaa- tai toffeetäyte, toisissa taas on hillosilmä ja päällä valuva kasa kuorrutetta. Pääasia on, että keksit eivät ole kuivia. Mitä enemmän sattumia, sen parempi.
Rasiallinen keksejä on mukavan helppo leivottava ja myös passeli joululahja ystävälle. Kokeile vaikkapa näitä ohjeita!
Suklaasta ja piparkakuista syntyvät rapeiden Biscoff-keksien herkulliset sattumat. Biscoff-kekseihin käytetyn, suureen suosioon nousseen keksitahnan voi tehdä myös itse. Et tarvitse kuin kolme ainesta ja tehosekoittimen.
Red velvet -keksit maustetaan vaniljalla ja kaakaolla ja pintaan levitetään tuorejuustokuorrute. Väriensä puolesta keksit sopivat erinomaisesti vaikka pikkujoulujen tarjoilupöytään.
Valkosuklaa-pistaasikeksien makeutta tasapainottaa ripaus suolaa. Valmiit keksit koristellaan sulatetulla valkosuklaalla, pähkinärouheella sekä pienellä ripauksella vaaleanpunaista suolaa.
Keskeltä pehmeät, paksut suklaacookiet kuuluvat kahviloiden vakiotarjontaan. Koukuttavan maun takana on suolaripaus ja ruskistettu voi.