Kukkakaalikeiton voi tarjota kuumana tai kylmänä. Sametinpehmeäksi sen saa vaikka siivilän läpi hiertämällä. Rapeutta annokseen tuovat helpot oliivitahnalla täytetyt voitaikinatikut.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo
Samettinen kukkakaalikeitto
Ainekset
750
g
kukkakaalia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
peruna
½
dl
oliiviöljyä
7 ½
dl
vettä
1 ½
tl
suolaa
½
dl
kermaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
Pinnalle
hienonnettua ruohosipulia
(espelette-paprikajauhetta)
Työvaiheet
- Poista kukkakaalista kova tyvi. Paloittele se lehtineen ja varsineen. Kuori sipulit ja peruna ja paloittele ne.
- Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota niitä muutama minuutti. Lisää vesi ja suola. Keitä kasvikset kypsiksi, noin 20 minuuttia.
- Tee tapenade-tikut keiton kypsyessä.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Saat keitosta hyvin samettista, jos hierrät sen vielä siivilän läpi. Kuumenna keitto tarvittaessa uudelleen.
- Lisää kerma ja juusto. Ripota ruohosipulia ja espelette-paprikaa pinnalle.
Tapenade-tikut
Ainekset
4
levyä
pakastevoitaikinaa
n. 1
dl
valmista tapenade-tahnaa
1
kananmuna
Työvaiheet
- Sulata voitaikinalevyt. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
- Levitä ohut kerros tapenade-tahnaa 2 levylle. Nosta toiset levyt kansiksi päälle. Painele kevyesti. Leikkaa levyt pitkittäin kapeiksi nauhoiksi. Tahna pursuaa leikatessa, mutta ulkonäkö paranee uunissa. Kierrä nauhoja muutaman kerran kuin karamellipaperia.
- Asettele ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä tikkujen väliin reilusti tilaa. Voitele tikut kananmunalla ja paista ruskeiksi uunissa, noin 5 minuuttia.
Vinkki! Jos haluat tehdä suolaisen kirpeän tapenaden itse, voit käyttää joko vihreitä tai mustia oliiveja.