
Kakun mehevyys tulee runsaasta täytteestä.
Lohivoileipäkakku
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva, suola ja siirappi kädenlämpöiseen veteen. Lisää kaurahiutaleet. Alusta jauhot vähän kerrallaan taikinaan juustoraasteen kanssa ja lopuksi öljy. Jauhomäärä saattaa vaihdella jauholaadun mukaan. Taikinan pitää jäädä pehmeäksi.
- Voitele yksi iso tai kaksi pientä vuokaa. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele leiviksi. Nosta leivät vuokiin kohoamaan. Kohota liinan alla puolisen tuntia.
- Paista leipiä 200 asteessa uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Jäähdytä hetki ja kumoa leivät vuoista. Jäähdytä liinan alla ritilän päällä.
- Irrota täytettä varten nahka lohesta ja paloittele kala hienoksi. Sekoita tuorejuustot, ranskankerma ja pikkelssi notkeaksi tahnaksi. Kuori ja silppua punasipuli. Sekoita se sitruunamehun, hunajan, tillin ja pippurin kanssa juustojen ja lohen kanssa tahnaksi.
- Leikkaa leipä kolmeen tai neljään kerrokseen. Kostuta pohja ja levitä reilusti täytettä päälle. Nosta seuraava osa päälle, kostuta ja täytä. Täytä viimeinen väli samalla tavalla. Nosta kakku lautasen päällä muovipussiin ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
- Vaahdota smetana kevyesti kuorrutusta varten. Notkista tuorejuusto ja sekoita smetanan kanssa yhteen. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele runsaasti syötävillä kukilla.
Vinkki! Täyte riittää kahteen pieneen, halkaisijaltaan 20-senttiseen voileipäkakkuun tai yhteen isoon, halkaisijaltaan 26–28-senttiseen kakkuun. Voit leipoa myös kaksi pitkänomaista leipää.