Täyteläinen sieniruukku tunnetaan nimellä julienne.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo
Sieniruukku Julienne
Ainekset
1,5
l
sieniä
2
kpl
sipulia
voita tai öljyä
2
prk
smetanaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
1/2
dl
persiljasilppua
2
dl
juustoraastetta
Työvaiheet
- Puhdista sienet ja paloittele tai silppua ne. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota sieniä ja sipulia pannulla voissa 10 minuuttia. Lisää pannulle smetana ja mausteet. Sekoita hyvin ja hauduta ruokaa 20–30 minuuttia.
- Annostele ruoka pieniin, voideltuihin annosvuokiin. Ripottele päälle reilusti juustoraastetta. Ruskista 225 asteessa uunin ylätasolla noin 5 minuuttia tai kunnes juustokuorrutus on ruskeaa ja rapeaa. Tarjoa alkupalana tai illanistujaisherkkuna salaatin ja leivän kanssa.
Vinkki! Voit valmistaa ruuan mistä tahansa sienistä. Nämä ruukut tehtiin tuoreista herkkusienistä, mutta myös siitakesienet, tatit, suppilovahverot ja kantarellit sopivat hyvin.