klo 13:23 | 27.11.2012

Parsakaalin maku rakastaa mantelia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo
Parsakaali punasipulin, kapriksen ja mantelin kera
Ainekset
1
parsakaalia
1
rkl
oliiviöljyä
1
punasipuli
suola
mustapippuria
1
rkl
punaviinietikkaa
2
rkl
kapriksia
2
rkl
mantelilastuja
Työvaiheet
- Leikkaa parsakaalin kukinnot irti varresta. Poista varren säikeinen kuori ja leikkaa pehmeä ydinosa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli.
- Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista punasipulia keskilämmöllä välillä sekoittaen viisi minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada pannuun punaviinietikka, kaavi pohja ja anna kypsyä vielä muutama minuutti.
- Keitä sillä välin parsakaalia kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä kaksi minuuttia. Valuta huolellisesti. Lisää sipulit, kaprikset ja vähän oliiviöljyä. Ripottele pinnalle mantelilastuja juuri ennen tarjoilua.