
Parsakaalin maku rakastaa mantelia.
Parsakaali punasipulin, kapriksen ja mantelin kera
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa parsakaalin kukinnot irti varresta. Poista varren säikeinen kuori ja leikkaa pehmeä ydinosa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli.
- Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista punasipulia keskilämmöllä välillä sekoittaen viisi minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada pannuun punaviinietikka, kaavi pohja ja anna kypsyä vielä muutama minuutti.
- Keitä sillä välin parsakaalia kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä kaksi minuuttia. Valuta huolellisesti. Lisää sipulit, kaprikset ja vähän oliiviöljyä. Ripottele pinnalle mantelilastuja juuri ennen tarjoilua.