Pelmenit kalafileiden kera
Ainekset
Työvaiheet
- Paista siivuiksi leikatut herkkutatit voissa kypsiksi. Mausta suolalla. Jätä pannulle vetäytymään.Valmista pelmenitaikina. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kananmuna, keltuainen ja hyppysellinen suolaa. Vaivaa taikina käsin ja lisää tarvittaessa jauhoja. Voit laittaa taikinan puoleksi tunniksi jääkaappiin, jolloin sitä on helpompi käsitellä.
- Kauli taikinasta ohut levy. Tee siitä pyöreitä, halkaisijaltaan noin 4–5 sentin taikinapohjia esimerkiksi juomalasin avulla. Silppua paistetut tatit, aseta pieni nokare paistettua tattisilppua pyöreälle taikinapohjalle ja taita puolikuun muotoiseksi. Purista reunat hyvin yhteen. Keitä pelmenejä suolatussa vedessä pienissä erissä noin 10 minuuttia. Leikkaa kuoritusta kesäkurpitsasta juustohöylällä ohuita suikaleita.
- Kun pelmenit ovat kypsiä, laita ne hetkeksi voisulaan hautumaan yhdessä kesäkurpitsasuikaleiden kanssa. Silppua päälle persiljaa. Höyrytä tai paista lopuksi kalafileet. Mausta hennosti suolalla ja pippurilla ja tarjoa heti pelmeni-kesäkurpitsaseoksen kanssa.
Vinkki! Laita kaikki muu valmiiksi ennen kuin alat kaulita taikinaa, sillä se kuivahtaa helposti.