Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Pia Inberg

Raaka punajuuri muuttuu marinoimalla salonkikelpoiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
30 min + 12 h
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuricarpaccio vuohenjuustovaahdon kera

Ainekset

oliiviöljyä
etikkaa
hunajaa
suolaa
punajuurta
kermaa
vuohenjuustoa
rucolaa

Työvaiheet

  1. Viipaloi kuoritut punajuuret paperinohuiksi siivuiksi juustohöylällä tai yleiskoneella. Pane sivut laakeaan kulhoon ja kaada päälle keskenään sekoitetut oliiviöjy, etikka, hunaja ja suola.
  2. Nosta peitettynä huoneenlämpöön maustumaan vähintään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli. Vaahdota kerma notkeaksi ja sekoita se notkistetun vuohenjuuston sekaan juuri ennen tarjoilua.
  3. Asettele valutetut, marinoituneet punajuurisiivut tarjoilulautaselle ja nostele päälle kunnon nokareita vuohenjuustovaahtoa. Pane loppu vaahto tarjolle pieneen kulhoon.
  4. Viimeistele pinta rucolanlehdillä tai ketunleivällä, kapriksilla ja pirskoittelemalla pintaan oliiviöljyä ja omenaviinietikkaa tai balsamicoa. Nauti alkuruokana.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kuppiperunat ovat kesäherkku, jota tarjotaan erityisesti Tornionjokilaaksossa ja Pohjanmaan rannikolla. Tämä kylmäsavulohella tuunattu versio sopii vaikka grilliaterian alkuruoaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkuruokana
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kylmäsavulohi-kuppiperunat

Ainekset

16–20
pientä varhaisperunaa
3
kesäsipulia varsineen
¼
ruukku
tilliä
100
g
kylmäsavulohta
50
g
voita
4–8
rkl
perunoiden keitinvettä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia koosta riippuen, kunnes ne ovat kypsiä.
  2. Leikkaa sipulit varsineen ohuiksi viipaleiksi ja hienonna tilli. Kuutioi kylmäsavulohi. Jaa voi neljään tilavaan kuppiin tai mukiin ja lisää sipulit. Valuta perunat, mutta ota keitinvettä talteen.
  3. Laita perunat kuppeihin ja kaada päälle kuumaa keitinvettä. Lisää kylmäsavulohi ja tilli. Rouhi päälle mustapippuria.
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokon makuiset kasvikset

Ainekset

1
litra (noin 800 g)
uusia perunoita
1
nippu porkkanoita
1
nippu retiisejä
2
litraa vettä
1
tl
suolaa
1
savustuspussi
50
g
voita
1
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese kasvikset ja poista naatit. Laita perunat ja porkkanat kiehuvaan veteen ja keitä 3–5 minuuttia, perunoiden koosta riippuen. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta kuiviksi.

  2. Kuumenna grilli noin 200-asteiseksi. Laita perunat, porkkanat ja retiisit savustuspussiin. Lisää joukkoon voi kuutioina ja loraus öljyä. Rouhi mausteeksi pippuria. Laita pussi grilliin ja anna vihannesten kypsyä 20 minuuttia. Ravistele pussia savusta vielä 10 minuuttia.

  3. Ota savustuspussi grillistä ja viillä pussin pintaan iso risti. Taita pussin yläpinta lähes kokonaan avonaiseksi. Sekoita vihanneksia ja tarkista kypsyys. Laita pussi avonaisena vielä 5–10 minuutiksi grilliin kannen alle. Tarjoile kuumana.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Annos herkullista purjo-perunasosekeittoa maksaa alle euron. Silti se on tyylikästä ja herkullista tarjottavaa myös vieraille. Paista vielä keiton päälle oliiviöljyssä krutonkeja eli pieniä leipäkuutioita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Purjo-perunasosekeitto

Ainekset

6
(700 g)
jauhoista perunaa
2
purjoa
2
rkl
voita tai öljyä
1
l
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
dl
kuohukermaa
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria rouheena
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Kuori ja lohko perunat. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjon tummanvihreät latvat pois. Pilko vaaleat varret.
  2. Kuullota kasviksia kattilassa rasvassa. Lisää kattilaan vesi ja liemikuutio.
  3. Hauduta kannen alla 30 minuuttia. Soseuta kypsät ainekset samettiseksi sopaksi sauvasekoittimella.
  4. Lisää kerma, pippuri ja suola. Jos keitto on liian sakeaa, lisää loraus vettä.
  5. Silppua päälle tuoretta timjamia.