Valmis brûlée säilyy jääkaapissa pari päivää.
Crème brûlée
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä kattilassa juuri ja juuri kiehumispisteeseen kerma, maito, puolet sokerista ja halkaistun vaniljatangon siemenet. Sekoita erillisessä kulhossaloppu sokeri ja keltuaiset ja kaada joukkoon kuuma kermaseos ohuena norona koko ajan sekoittaen.
- Kaada seos siivilän läpi kannuun ja jaa mataliin posliinivuokiin. Nosta vuoat uuniin ja paista keskitasolla 100 asteessa 35-45 minuuttia, kunnes massa on hyytynyt. Jäähdytä, peitä ja nosta viileään.
- Valmis brûlée säilyy jääkaapissa pari päivää. Ennen tarjoilua kuivaa brûléen pinta ja ripottele päälle ohut kerros ruokosokeria. Polta pinta kaasupolttimella tai uunissa grillivastuksen alla karamelliksi ja tarjoile heti.