Valmis brûlée säilyy jääkaapissa pari päivää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
1 tunti 30 minuuttia + jäähdytys
Vaikeustaso
Kohtalainen
Crème brûlée
Ainekset
3
dl
kuohukermaa
2
dl
täysmaitoa
1
dl
hienoa sokeria
1/2
vaniljatankoa halkaistuna
8
kananmunakeltuaista
Pinnalle
ruokosokeria
Työvaiheet
- Lämmitä kattilassa juuri ja juuri kiehumispisteeseen kerma, maito, puolet sokerista ja halkaistun vaniljatangon siemenet. Sekoita erillisessä kulhossaloppu sokeri ja keltuaiset ja kaada joukkoon kuuma kermaseos ohuena norona koko ajan sekoittaen.
- Kaada seos siivilän läpi kannuun ja jaa mataliin posliinivuokiin. Nosta vuoat uuniin ja paista keskitasolla 100 asteessa 35-45 minuuttia, kunnes massa on hyytynyt. Jäähdytä, peitä ja nosta viileään.
- Valmis brûlée säilyy jääkaapissa pari päivää. Ennen tarjoilua kuivaa brûléen pinta ja ripottele päälle ohut kerros ruokosokeria. Polta pinta kaasupolttimella tai uunissa grillivastuksen alla karamelliksi ja tarjoile heti.