Lihapiirakat saavat itämaisen säväyksen rusinoista, kanelista ja maustepippurista
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo
Itämaiset lihapiiraat
Ainekset
500
g
voitaikinalevyjä
Täyte
1
pieni sipuli
1
rkl
öljyä
250
g
naudanjauhelihaa
suolaa ja pippuria
1/2
tl
jauhettua kanelia
1/2
tl
jauhettua maustepippuria
1/2
tl
suolaa
rouhittua mustapippuria
30
g
pinjansiemeniä
2
rkl
rusinoita
kourallinen silputtua lehtipersiljaa
Voiteluun
1
kananmuna
Lisäksi
10
jäätelötikkua
Työvaiheet
- Valmista ensin täyte. Kuullota kuorittu ja silputtu sipuli öljyssä pehmeäksi. Lisää pannulle jauheliha ja mausteet. Paista kunnes liha on kypsää. Lisää pinjansiemenet, rusinat ja silputtu persilja.
- Kauli sulatettuja taikinalevyjä jauhotetulla pöydällä ohuemmiksi ja leikkaa kustakin taikinalevystä neljä samankokoista palaa. Nosta puolelle paloista 1–2 ruokalusikallista valmista täytettä ja sipaise palojen ulkoreunaan tilkka vettä.
- Nosta päälle loput taikinapaloista ja painele palojen ulkoreunat tiukasti kiinni toisiinsa niin, että täyte jää tiiviisti niiden väliin. Jos haluat, voit työntää taikinapalojen väliin puhtaan jäätelötikun. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja sivele päälle kananmunaa.
- Paista kypsiksi 225 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa lämpiminä tai huoneenlämpöisinä.