
Karamellin, suklaan ja suolatikkujen yhdistelmä on syntisen hyvä.
Suolatikku-toffeepiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa munat ja sokerit vaahdokÂsi. Yhdistä kaakaojauhe vehnäÂjauhojen ja leivinjauheen kanssa. Sulata voi ja lisää se hiukan jäähtyÂneenä vuorotellen jauhoseoksen kanssa munavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratÂtuun 25 cm x 30 cm:n kokoiseen vuokaan. Paista 175Â-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.
- Mittaa karkit ja maito kattilaan. Lämmitä seosta koko ajan sekoitÂtaen, kunnes karkit sulavat. Kaada lämmin karamellitäyte jäähtyneen pohjan päälle. Levitä nuolijalla tasaiseksi. Siirrä kylmään jäähtyÂmään. Jos laitat leivonnaisen hetÂkeksi pakastimeen, päällimmäinen kerros on helpompi levittää.
- Sulata suklaa kattilassa tai mikroÂaaltouunissa. Levitä sula suklaa tasaiseksi kerrokseksi leivonnaisen päälle. Katko suolatikut koristeeksi. Painele tikkuja suklaaseen, jotta ne tarttuvat kunnolla. Jäähdytä leivonÂnainen, ennen kuin leikkaat sen paloiksi.