klo 12:01 | 6.2.2014

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
n. 1 t 45 min + marinointi
Vaikeustaso
Kohtalainen
Karitsan paahtopaistia ja karpalokastiketta
Ainekset
4
karitsan paahtopaistia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta timjamia
2
rkl
tuoretta rosmariinia
3
rkl
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
Karpalokastike
1
dl
sokeria
1 1/2
dl
vettä
200
g
karpaloita
1
kanelitanko
ripaus
suolaa
ripaus
maustepippuria
1/2
dl
pekaanipähkinöitä
Työvaiheet
- Laita karitsan paahtopaistit muovipussiin. Hienonna valkosipulinkynnet, timjami ja rosmariini ja sekoita joukkoon rypsiöljy. Kaada yrttiöljy muovipussiin, paina pussista ilmat pois ja sulje se solmulla. Puristele varovasti niin, että maut tarttuvat tasaisesti paahtopaistien pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli. Ota paistit huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen paistamista. Mittaa kattilaan sokeri, vesi, karpalot ja kanelitanko. Kiehauta ja keitä, kunnes seos muuttuu kevyesti hillomaiseksi.
- Mausta suolalla ja maustepippurilla. Hauduta vielä pari minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon rouhitut pekaanipähkinät. Kastikkeen kiehuessa ota lihat pois pussista ja paista niihin ruskea pinta kuumalla paistinpannulla molemmin puolin. Mausta pinnat suolalla ja mustapippurilla. Laita paistit pieneen uunivuokaan ja paina paksuimpaan paahtopaistiin lihalämpömittari. Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin ja paista, kunnes sisälämpö on 52–54 astetta. Kääri paistit vielä folioon ja anna vetäytyä 5–10 minuuttia. Leikkaa ne sitten viipaleiksi ja tarjoile karpalokastikkeen ja vihannesten tai salaatin kera.