
Tomaatilla täytetty possurulla ja hunajajuurekset
Ainekset
Työvaiheet
- Siisti huoneenlämpöisen lihan pinta ja leikkaa filee toiselta sivulta auki niin, että saat avattua lihan levyksi. Nuiji levy tasaiseksi tuorekelmun alla. Mausta pinta molemmin puolin suolalla, pippurilla ja timjamilla. Lisää pinnalle ilmakuivatut kinkku-siivut.
- Soseuta loput aineet tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella. Levitä ne kinkun pinnalle ja kääri liha tiukaksi rullaksi. Sulje saumakohta parilla hammastikulla ja nosta lihakäärö voideltuun uunivuokaan rasvapinta ylöspäin.
- Kuori ja lohko juurekset isoon kulhoon. Lisää sekaan juokseva hunaja ja öljy ja mausta seos suolalla. Jaa juuresseos lihan ympärille uunivuokaan ja paista 125 asteessa uunin alatasolla noin 1 ½ tunnin ajan.