Sokerikuoren piilossa on tumma suklaasydän. Munkit maistuvat parhaalta vielä lämpiminä, jolloin suklaa on aavistuksen valuvaa.
Suklaamunkit
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää noin 4 dl vehnäjauhoja. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella muutama minuutti. Lisää loput jauhot vähitellen koko ajan alustaen. Taikina saa tuntua melko löysältä. Näin munkkien rakenne säilyy pehmeänä. Jos vaivaat taikinan käsin, jauhoja tarvitaan enemmän ja vaivausaika on pidempi.
- Lisää viimeiseksi pehmeä voi ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina keittiöpyyhkeellä ja anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
- Pyöritä taikinasta pullia. Paina sormella syvennys pullaan ja työnnä sisään pala suklaata. Ummista pullat siten, ettei suklaa jää näkyviin. Anna kohota 15 minuuttia.
- Uppopaista munkit 180-asteisessa öljyssä kullanruskeiksi, noin 1–2 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta talouspaperille valumaan. Kierittele munkit lämpiminä sokerissa.
Vinkki! Jos haluat täyteläisemmän taikinan, korvaa 1/3 vehnäjauhoista täysjyvävehnäjauhoilla.