
Itse tehdyt voileipäkeksit ja pari hyvää juustoa. Sitä enempää ei illanistujaisiin usein tarvita. Seesamin- ja fenkolinsiemenet maustavat gluteenittomat keksit.
Gluteenittomat fenkolivoileipäkeksit
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata rasva kattilassa tai mikrossa. Yhdistä rasva ja maito tai vesi. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja sekoita ne sitten nesteeseen.
- Kauli taikinasta 2 leivinpaperin välissä uunipellin kokoinen, ohut levy. Nosta levy uunipellille ja poista päällimmäinen paperi. Leikkaa halutessasi levy ruuduiksi taikinapyörällä tai veitsellä. Pistele pinta haarukalla. Ripottele fenkolin- ja seesaminsiemenet päälle.
- Paista uunissa noin 12 min tai kunnes keksit ovat kullanruskeita. Anna keksien jäähtyä uunipellillä, etteivät ne murene kuumana liikuteltaessa.
Vinkki! Voit leipoa keksit gluteenittomista jauhoista tai tavallisista. Nokare valkohome- tai vuohenjuustoa ja lusikallinen viherherukkamarmeladia kruunaavat herkkuhetken.
Vinkki!
Hei! Tein näitä kun resepti ilmestyi GRV:ssä. Muistaakseni oli jotain vinkkiä myös parmesanin käytöstä. Tulisiko osa jauhoista korvata parmesanilla vai parmesan ehkä vain lisätä kuiviin aineisiin?