
Mansikka-marsipaanileivokset
Ainekset
Työvaiheet
- Murenna sokerikakkupohja ja digestivekeksit pieneksi rouheeksi.
- Paloittele voi ja valkosuklaa kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes voi on sulanut. Nosta kattila liedeltä – lämpö riittää sulattamaan valkosuklaan.
- Sekoita kakku-keksimuruseoksen joukkoon suklaaseos, lemoncurd ja sitruslikööri. Sekoita tasaiseksi kiinteäksi massaksi.
- Ripottele pöydälle ohut kerros tomusokeria. Kauli marsipaani tomusokerin päällä noin 20 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä marsipaanilevylle leivosmassa. Kääräise kääretortun tapaan rullalle. Kiedo rullalle ja nosta jääkaappiin vähintään vartiksi.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Leikkaa mansikat lohkoiksi. Viipaloi marsipaanirulla noin parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta päälle nokare kermavaahtoa. Koristele mansikoilla ja tomusokerilla.