
Ruusukaalipasta
Ainekset
Työvaiheet
- Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan.
- Huuhtele ruusukaalit ja poista niistä tarvittaessa uloimmat lehdet. Leikkaa kanta. Viipaloi ilmakuivatut kinkut. Nosta ruusukaalit reikäsiivilässä vesikattilan päälle. Sulje kannella ja höyrytä ruusukaaleja 4–5 minuuttia.
- Leikkaa ruusukaalit puoliksi. Paahda pinjansiemeniä pari minuuttia kuivalla kuumalla pannulla ja nosta lautaselle. Lisää pannulle voi ja ilmakuivatut kinkkuviipaleet. Paista noin 3 minuuttia, kunnes kinkku on rapeutunut.
- Mausta kiehuva vesi suolalla ja mittaa pastat kiehumaan. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Lisää pannulle kinkkuviipaleiden joukkoon ruusukaalit ja tarvittaessa öljyä tai voita. Mausta hunajalla ja suolalla. Paista muutama minuutti, kunnes ruusukaalien pinta on ruskistunut hieman.
- Lisää pannulle keitetty, valutettu pasta ja pinjansiemenet. Sekoita ja paista vielä pari minuuttia. Murustele joukkoon kotijuustoa.
Herkkua myös, kun lihan korvasi suppilovahveroilla.
Lilli, toimii muuten ihan varmasti. Sienet ovat vähän kuin vegemaailman pekoni, niillä saa helposti tosi maukkaan vivahteen melkein ruokaan kuin ruokaan.
Kannattaa muuten joskus kokeilla kotijuuston tilalla myös leipäjuustoa!