Jogurtti raikastaa muuten melko makean piirakan. Kylkiäisenä voi tarjota vaniljajäätelöä tai -kastiketta.
Jogurttinen mustikkapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää leivinjauhe ja kananmuna.
- Lisää jauhot.
- Tee taikinasta pallo, kelmuta se ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Valmista täyte. Sekoita jogurttiin muna, tomusokeri ja vanilja.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Lapo mustikat pohjan päälle. Jos käytät pakastemustikoita, ripottele päälle hieman perunajauhoja sitomaan kosteutta.
- Kippaa päälle jogurttiseos.
- Paista uunissa puolisen tuntia tai kunnes täyte on hyytynyt.
- Anna jäähtyä.