
Tämä ruoka vie kielen mennessään ! En malta odottaa, että ensimmäiset suomalaiset uudet perunat nostetaan maasta. Nyt mennään vielä ulkomaisilla perunoilla, joten ne sopivat hyvin perunasalaattiin. Tätä kannattaa tarjota, jos käymään tulee ulkomaalaisia vieraita!
Ahvenfileitä ja salaatti uusista perunoista
Ainekset
Työvaiheet
Valmista aluksi perunasalaatti, sillä ahvenien paistossa ei mene kauaa. Keitä perunat ja pilko sipuli sekä avokado. Perunatkin voi pilkkoa pienemmäksi. Sekoita kaikki perunasalaatin ainekset kulhossa ja anna tekeytyä hetki.
Kuumenna voita pannulla. Käytä kaikki fileet molemmin puolin lautasella, jossa on pari kourallista korppujauhoja. Paista ahvenet pannulla kummaltakin puolelta kullanruskeiksi ja ripottele päälle suolaa. Käännä mielellään vain kerran. Odottaessaan loppujen ahvenien paistumista, jo paistetut fileet voi laittaa vuokaan uuniin matalaan lämpötilaan, esimerkiksi 100 astetta.
Tarjoa heti sitruunan ja tillin kera! Nauti :)
No nyt on kotimainen kesäruoka kohdillaan! :)