Itse tehty pesto on todellista pikaruokaa. Eniten aikaa kuluu basilikanlehtien nyppimiseen ja juuston raastamiseen. Suolan kanssa kannattaa olla tarkkana, koska parmesaanin suolaisuus voi yllättää.
Pesto
Ainekset
Työvaiheet
- Pane basilika ja pinjansiemenet kulhoon.
- Raasta valkosipulinkynsi ja parmesaani.
- Lisää loraus oliiviöljyä ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos tahna on liian tiukkaa, lisää vielä tilkka oliiviöljyä.
- Suolaa ja pippuroi. Suolan kanssa kannattaa olla tarkkana, itse tuppaan tekemään vähän turhan suolaista pestoa, mutta onneksi esimerkiksi pasta teilaa yleensä ylisuolaisuuden.
Jos pestoon haluaa lisätwistiä, niin suosittelen testaamaan raastettua sitruunankuorta. Parmesaanin voi mielestäni korvata mainiosti pecorinolla. Ja jos kumpaakaan ei ole, niin valmiiseen pestomassaan voi murustella vaikkapa fetajuustoa.