Bagelien helppo täyte syntyy lämminsavulohesta ja avokadosta. Raikkautta tuovat pikapikkelöidyt kurkku ja fenkoli.
Jogurttikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä ainekset. Tarkista maku.
Bagelien helppo täyte syntyy lämminsavulohesta ja avokadosta. Raikkautta tuovat pikapikkelöidyt kurkku ja fenkoli.
Etsitkö uutta makua graavilohelle? Katajanmarjat ja loraus giniä antavat klassiselle kalaherkulle tyylikkään säväyksen.
Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja laita leivinpaperin päälle.
Murskaa katajanmarjat morttelissa.
Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat ja valkopippuri keskenään. Hiero seos lohen lihapuolelle. Valuta pinnalle gini. Leikkaa tillinvarret muutamaan palaan ja painele ne kalan päälle.
Kääri filee leivinpaperiin ja kelmuun. Nosta paketti vuokaan. Laita päälle kevyt paino. Anna kalan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta ennen viipalointia ja tarjoamista.
Majoneesi
Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.
Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.
Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.
Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.
Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.
Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.
Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.
Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.
Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.
VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.
Ladataan...