
Uusi some-ruoka bataattiburgeri sopii viljaa välttäville. Puolen tunnin tuhdissa herkussa on "sämpylöinä" bataattiviipaleet.
Instagramiin ja Facebookiin on tupsahdellut viime aikoina kuvia bataattiburgerista, purilaisesta, joka täytetään sämpylöiden sijaan uunissa paistettujen bataattiviipaleiden väliin.
Bataattiburgeri onkin mahtiruoka erityisesti viljaa välttäville tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Testasimme hittiburgerin vegeversion, jonka täytteenä on paistettu tofupihvi, kasviksia, cheddaria ja fetakastiketta.
"Tosi hyvää! Ehkä paras burgeri, jonka olen syönyt, jytky ja ruokaisa", 26-vuotias nainen kommentoi.
"Potentiaalia on, mutta jauhispihvillä olisi parempi", poikaystävä lisäsi.
Bataattiburgerin alkuperäisessä versiossa täytteenä onkin karitsanjauhelihapihvi. Ohje on peräisin Emmi-Liia Sjöholmin Torkkuja & Nokkosia -blogista. Burgerin vegeversio päätyi myös hänen vasta julkaistuun Viljaton kattaus -keittokirjaansa.
Bataattiburgeri syntyy puolessa tunnissa.