Käyttäjä123 on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.

Vuohenjuusto, makea tomaattikastike ja rosmariini muodostavat mahtavan makuyhdistelmän.

Olen aina tykännyt lisätä vuohenjuuston kylkeen jotain makeaa, kuten hunajaa, mutta koin valaistuksen berliiniläisessä tapasravintolassa, kun tuttu makupari täydentyi rosmariinilla. Onnekseni sain annoksen toistettua myös kotikeittiössä.

Paistettu vuohenjuusto sopii loistavasti alkupalaksi tai tapasannokseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu vuohenjuusto

Ainekset

n. 150
g
kiekko vuohenjuustoa
Makea tomaattikastike
puolikas
tölkki
tomaattimurskaa
1
dl
paseerattua tomaattia
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
hunajaa
2
tl
sokeria
1
rkl
balsamicoa
suolaa
mustapippuria
Paahdettu leipä
hyvää vaaleaa leipää
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi

Työvaiheet

Valmista ensin tomaattikastike. Pilko salottisipuli, murskaa valkosipulinkynsi ja kuullota ne oliiviöljyssä pannulla. Lisää tomaattimurska ja paseerattu tomaatti ja keittele kokoon noin 8 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, balsamicolla, hunajalla ja sokerilla. Tarkista maku, kastikkeen on tarkoitus olla selvästi makeaa.

Lisää pieneen uunivuokaan reilu viipale vuohenjuustoa. Kaupassa myytävistä, noin 150 gramman kiekoista saa puolittamalla sopivan kokoisen palan yhdelle. Kaada vuohenjuuston ympärille ja päälle makeaa tomaattikastiketta, niin että juusto jää kuitenkin näkyviin. Laita päälle runsaasti tuoretta rosmariinia.

Paista 220 asteessa noin 20 minuuttia. Lisää suunnilleen puolivälissä leipäviipaleet uunin alatasolle, noin 7 minuutin paistamisella saat niistä mukavan rapeita. Sivele rapeiden leipien päälle oliiviöljyä ja hiero niiden pintaa valkosipulinkynnellä. Nauti yhdessä juuston kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kuppiperunat ovat kesäherkku, jota tarjotaan erityisesti Tornionjokilaaksossa ja Pohjanmaan rannikolla. Tämä kylmäsavulohella tuunattu versio sopii vaikka grilliaterian alkuruoaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkuruokana
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kylmäsavulohi-kuppiperunat

Ainekset

16–20
pientä varhaisperunaa
3
kesäsipulia varsineen
¼
ruukku
tilliä
100
g
kylmäsavulohta
50
g
voita
4–8
rkl
perunoiden keitinvettä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia koosta riippuen, kunnes ne ovat kypsiä.
  2. Leikkaa sipulit varsineen ohuiksi viipaleiksi ja hienonna tilli. Kuutioi kylmäsavulohi. Jaa voi neljään tilavaan kuppiin tai mukiin ja lisää sipulit. Valuta perunat, mutta ota keitinvettä talteen.
  3. Laita perunat kuppeihin ja kaada päälle kuumaa keitinvettä. Lisää kylmäsavulohi ja tilli. Rouhi päälle mustapippuria.
ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokon makuiset kasvikset

Ainekset

1
litra (noin 800 g)
uusia perunoita
1
nippu porkkanoita
1
nippu retiisejä
2
litraa vettä
1
tl
suolaa
1
savustuspussi
50
g
voita
1
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese kasvikset ja poista naatit. Laita perunat ja porkkanat kiehuvaan veteen ja keitä 3–5 minuuttia, perunoiden koosta riippuen. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta kuiviksi.

  2. Kuumenna grilli noin 200-asteiseksi. Laita perunat, porkkanat ja retiisit savustuspussiin. Lisää joukkoon voi kuutioina ja loraus öljyä. Rouhi mausteeksi pippuria. Laita pussi grilliin ja anna vihannesten kypsyä 20 minuuttia. Ravistele pussia savusta vielä 10 minuuttia.

  3. Ota savustuspussi grillistä ja viillä pussin pintaan iso risti. Taita pussin yläpinta lähes kokonaan avonaiseksi. Sekoita vihanneksia ja tarkista kypsyys. Laita pussi avonaisena vielä 5–10 minuutiksi grilliin kannen alle. Tarjoile kuumana.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Annos herkullista purjo-perunasosekeittoa maksaa alle euron. Silti se on tyylikästä ja herkullista tarjottavaa myös vieraille. Paista vielä keiton päälle oliiviöljyssä krutonkeja eli pieniä leipäkuutioita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Purjo-perunasosekeitto

Ainekset

6
(700 g)
jauhoista perunaa
2
purjoa
2
rkl
voita tai öljyä
1
l
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
dl
kuohukermaa
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria rouheena
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Kuori ja lohko perunat. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjon tummanvihreät latvat pois. Pilko vaaleat varret.
  2. Kuullota kasviksia kattilassa rasvassa. Lisää kattilaan vesi ja liemikuutio.
  3. Hauduta kannen alla 30 minuuttia. Soseuta kypsät ainekset samettiseksi sopaksi sauvasekoittimella.
  4. Lisää kerma, pippuri ja suola. Jos keitto on liian sakeaa, lisää loraus vettä.
  5. Silppua päälle tuoretta timjamia.