Vuohenjuusto, makea tomaattikastike ja rosmariini muodostavat mahtavan makuyhdistelmän.
Olen aina tykännyt lisätä vuohenjuuston kylkeen jotain makeaa, kuten hunajaa, mutta koin valaistuksen berliiniläisessä tapasravintolassa, kun tuttu makupari täydentyi rosmariinilla. Onnekseni sain annoksen toistettua myös kotikeittiössä.
Paistettu vuohenjuusto sopii loistavasti alkupalaksi tai tapasannokseksi.
Paistettu vuohenjuusto
Ainekset
Työvaiheet
Valmista ensin tomaattikastike. Pilko salottisipuli, murskaa valkosipulinkynsi ja kuullota ne oliiviöljyssä pannulla. Lisää tomaattimurska ja paseerattu tomaatti ja keittele kokoon noin 8 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, balsamicolla, hunajalla ja sokerilla. Tarkista maku, kastikkeen on tarkoitus olla selvästi makeaa.
Lisää pieneen uunivuokaan reilu viipale vuohenjuustoa. Kaupassa myytävistä, noin 150 gramman kiekoista saa puolittamalla sopivan kokoisen palan yhdelle. Kaada vuohenjuuston ympärille ja päälle makeaa tomaattikastiketta, niin että juusto jää kuitenkin näkyviin. Laita päälle runsaasti tuoretta rosmariinia.
Paista 220 asteessa noin 20 minuuttia. Lisää suunnilleen puolivälissä leipäviipaleet uunin alatasolle, noin 7 minuutin paistamisella saat niistä mukavan rapeita. Sivele rapeiden leipien päälle oliiviöljyä ja hiero niiden pintaa valkosipulinkynnellä. Nauti yhdessä juuston kanssa.