
Itse tehty tuorepasta kruunataan Pirjo Heikkilän tapaan yksinkertaisella kastikkeella.
Pirjon pinaatti-fenkoli-saksanpähkinä-pasta
Ainekset
Työvaiheet
- Kasaa jauhot pöydälle ja tee keskelle kolo. Riko kanamunat ja lisää pinaatin ja oliiviöljyn kanssa jauhojen keskelle. Sekoita jauhot pikkuhiljaa kananmunien joukkoon.
- Vaivaa taikinaa 10 minuuttia tai kunnes se on kimmoisaa ja sileää. Anna vetäytyä kelmulla peitettynä 30 minuuttia jääkaapissa.
- Aja pastakoneella levyiksi ja leikkaa haluamaasi muotoon. Tee muotoillusta pastasta keriä ja anna kuivahtaa 30 minuuttia ennen keittämistä.
- Keitä tuorepastaa reilusti suolatussa vedessä pari minuuttia.
- Valuta pasta ja lisää pinaatti, kerma ja paahdetut saksanpähkinät. Sekoita.
- Koristele tuoreella babypinaatilla ja ohueksi leikatulla fenkolilla.