Ravintola X on lisännyt 76 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ravintola X

Itse tehty tuorepasta kruunataan Pirjo Heikkilän tapaan yksinkertaisella kastikkeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
90 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pirjon pinaatti-fenkoli-saksanpähkinä-pasta

Ainekset

Pastataikina
400
g
durumvehnäjauhoja
4
kananmunaa
1
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
ryöpättyä pinaattia
suolaa
Lisäksi
2
rkl
ryöpättyä pinaattia
1/2
dl
kermaa
paahdettuja saksanpähkinöitä
tuoretta babypinaattia
fenkoli

Työvaiheet

  1. Kasaa jauhot pöydälle ja tee keskelle kolo. Riko kanamunat ja lisää pinaatin ja oliiviöljyn kanssa jauhojen keskelle. Sekoita jauhot pikkuhiljaa kananmunien joukkoon.
  2. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia tai kunnes se on kimmoisaa ja sileää. Anna vetäytyä kelmulla peitettynä 30 minuuttia jääkaapissa.
  3. Aja pastakoneella levyiksi ja leikkaa haluamaasi muotoon. Tee muotoillusta pastasta keriä ja anna kuivahtaa 30 minuuttia ennen keittämistä.
  4. Keitä tuorepastaa reilusti suolatussa vedessä pari minuuttia.
  5. Valuta pasta ja lisää pinaatti, kerma ja paahdetut saksanpähkinät. Sekoita.
  6. Koristele tuoreella babypinaatilla ja ohueksi leikatulla fenkolilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kaupallinen yhteistyö
Kikkoman on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Kikkoman

Poke-kastike soveltuu ihanteellisesti Havaijilta lähtöisin olevaan ruokatrendiin, poke-kulhoon, mutta maukas kastike nostaa myös makaronilaatikon uudelle tasolle.

...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Poke-kastikkeella maustettu makaronilaatikko

Ainekset

2
rkl
voita
200
g
ruskeita herkkusieniä viipaloituna
1 iso keltasipuli tai 2-3 salottisipulia (n. 150 g) hienonnettuna
4
isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
1,5
dl
Kikkoman Poke-kastiketta
1
dl
salviaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä
400
g
naudan jauhelihaa (n. 17 % rasvaa)
400
g
makaronia tai esim. orecchiette-pastaa
200
g
cheddaria raastettuna
3
kananmunaa
1
l
huoneenlämpöistä lihalientä

Työvaiheet

  1. Kuumenna voi paistinpannussa ja paista herkkusieniä käännellen, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Lisää sipuli ja valkosipuli, ja paista vielä muutaman minuutin ajan sekoitellen.
  2. Nosta pannu pois levyltä ja lisää 0,5 dl Poke-kastiketta, salvia sekä mustapippuria. Sekoita ja siirrä sivuun odottamaan.
  3. Kuumenna puhdistettu paistinpannu ja lisää jauheliha. Ruskista liha omassa rasvassaan rapeaksi. Nosta pannu levyltä ja mausta lopulla Poke-kastikkeella ja mustapippurilla.
  4. Voitele uunivuoka ja lisää makaronit, jauheliha, sieni-sipuliseos sekä juustoraaste. Sekoita huolellisesti.
  5. Vispilöi kananmunat lihaliemeen ja kaada seosta muiden ainesten päälle niin, että makaronit juuri ja juuri peittyvät.
  6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Sekoita ruokaa kerran kypsennyksen puolivälissä, jotta makaronit eivät painu vuoan pohjalle. Saat pinnasta tarvittaessa erityisen rapean, jos kytket kypsennyksen lopuksi uunin grillivastukset päälle ja paahdat ruoan pintaa kunnes se on ruskistunut. Anna makaronilaatikon vetäytyä uunista ottamisen jälkeen noin 10 minuuttia. Tarjoile vihersalaatin kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Mehevän uunipastan salaisuus? Iso nippu lehtikaalia, kermainen liemi sekä pekonipeitto, jonka alla pasta saa muhia rauhassa kypsäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekoni-lehtikaalipasta uunissa

Ainekset

1
ps (200 g)
lehtikaalia
1
purjo
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
oreganoa, persiljaa tai basilikaa
4
dl
pastaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
5
dl
vettä
1
kasvis- tai kanaliemikuutio
2
dl
kermaa
1
pkt (180 g)
pekonia
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja paloittele lehdet. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtti. Sekoita vihannekset, yrttisilppu ja pasta korkeareunaisessa uunivuoassa ja mausta suolalla ja pippurilla. (Jos kypsennät ruuan seuraavana päivänä, peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin.)
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Tee liemi vedestä ja liemikuutiosta. Sekoita kerma joukkoon ja kaada liemi kuumana pastan ja vihannesten päälle. Levitä pekonit pinnalle ja valuta öljy päälle. Paista pastavuokaa uunissa 30 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Mausteiset raakamakkarat saavat raikkaan makuparin raastetuista tomaateista. Lisää reilusti suppiksia, valkosipulia ja ripaus fenkolia, ja lautasellasi on syksyn maukkain pasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Suppilovahvero-makkarapasta

Ainekset

300
g
pastaa
2
l
vettä
1
tl
suolaa
Kastike
1
l
suppilovahveroita
1
pkt (240 g)
salsiccia-raakamakkaraa
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
5
isoa tomaattia
1
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
fenkolinsiemeniä
4
rkl
tuoretta timjamia
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
100
g
parmesaania tai pecorinoa raasteena

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Puhdista ja pilko sienet. Jätä muutama sieni kokonaiseksi. Paloittele makkara. Kuori ja hienonna valkosipulit. Ruskista makkarat öljyssä pannussa. Lisää sienet ja valkosipuli ja paista 3–5 minuuttia.
  2. Raasta tomaatit isolla terällä kulhoon. Lisää tomaatit, tomaattipyree ja fenkolinsiemenet makkara-sienipaistokseen. Kuumenna kiehuvaksi. Laske lieden lämpötilaa ja hauduta 10 minuuttia.
  3. Keitä sillä aikaa pasta suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1 dl keitinlientä talteen ja siivilöi pasta.
  4. Sekoita pasta kastikkeeseen, mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Lisää juustoraaste ja tilkka keitinvettä ja sekoita lämpimässä pannussa niin, että juusto sulaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tämä lasagne on omistettu kaikille, jotka rakastavat valkokastiketta. Koska lasagne ei nirsoile, voit upottaa siihen kaikki metsäreissun aarteet lampaankäävistä haperoihin, rouskuihin ja suppiksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
1 t + sulatus 8 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Valkoinen broileri-sienilasagne

Ainekset

1
pkt (300 g)
broilerinmaksaa
l
metsäsieniä (tatteja, haperoita, vahakkaita tms.)
1
pkt (100 g)
parmankinkkua
½
dl
salvianlehtiä
4 + 1
rkl
rkl oliiviöljyä
1
dl
marsalaviiniä
1
dl
kuivaa valkoviiniä
2
dl
vettä
½
kanaliemikuutio
¼
tl
mustapippuria myllystä
Valkokastike
1
l
täysmaitoa
1
sipuli
2
laakerinlehteä
2
neilikkaa
75
g
voita
5
rkl
jauhoja
½
tl
suolaa
ripaus muskottipähkinää
100
g
parmesaania raasteena
Lisäksi
12
lasagnelevyä
1
pkt (150 g)
mozzarellajuustoa
1
rkl
öljyä vuokaan

Työvaiheet

  1. Sulata broilerinmaksat jääkaapissa yön yli.
  2. Tee valkokastike. Kaada maito kattilaan. Kuori ja lohko sipuli. Lisää sipuli, laakerinlehdet ja neilikat maitoon. Keitä 2 minuuttia. Ota kattila liedeltä, peitä kannella ja anna maustua 10 minuuttia. Siivilöi.
  3. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi suurukseksi, 1–2 minuuttia, kunnes jauhot hieman kiehahtavat ja vaalenevat. Lisää lämmin maito muutamassa erässä, ohuena nauhana, koko ajan voimakkaasti vispaten. Keitä hiljaa poreillen sakeaksi, 5–8 minuuttia. Mausta suolalla ja muskotilla. Lisää juusto kastikkeeseen.
  4. Puhdista ja pilko sienet. Kuivaa maksat talouspaperilla. Leikkaa ne muutamaan osaan. Suikaloi kinkku. Paista sieniä reilussa öljyssä pannussa miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia. Siirrä sienet pois pannusta, lisää 1 rkl öljyä ja paista maksaa 2–3 minuuttia. Lisää kinkku ja salvia ja paista noin minuutti, kunnes kinkku on rapeaa. Kaada marsalaviini pannuun, kiehauta ja anna haihtua lähes kokonaan. Lisää valkoviini ja kiehauta. Kaada vesi pannuun ja murenna liemikuutio joukkoon. Lisää paistetut sienet ja hauduta 5 minuuttia.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Öljyä uunivuoka (noin 25 x 35 cm). Aseta kolme lasagnelevyä vuoan pohjalle. Levitä 1/3 täytteestä ja noin 2½ dl valkokastiketta vuokaan. Peitä lasagnelevyillä ja tee kaksi samanlaista kerrosta. Laita päällimmäiseksi lasagnelevyjä ja valkokastiketta. Revi mozzarellajuusto pinnalle.
  6. Kypsennä lasagnea uunissa 30–35 minuuttia, kunnes se on kauniin värinen, kupliva ja kokonaan paistunut. Anna lasagnen vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Kommentit (2)

Miu

Brolerinmaksaa vegereseptissä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, nimi voi tosiaan johtaa harhaan, joten muutan sen saman tien.